Singur în mulţime

Simţea că urechile îi explodează de frig. Mergea către nicăieri. Lacrimi îi curgeau pe obraji. Îl durea capul. Fierbinţeala îi cuprinse fruntea. Înnebunea.

Clădirile înalte îi apăreau în faţă ca nişte ziduri cenuşii învelite într-o husă albă de zăpada ce acoperea alene peisajul. Un bărbat mergea ţinându-şi copilul de mână. La prima intersecţie s-au îndepărtat, lăsându-l singur să-i privească. Un bulgăre îngheţat îi lovi urechea. Se aplecă de durere şi câteva lacrimi i se scurg pe obraji. Durerea provocată îl tăie în două. Simţea că turbează. Se întoarse furios spre locul de unde a venit bulgărele. Un băiat negricios rânjea cu gura până la urechi. Ura urla în băiat. Dorea să meargă să-l strângă de gât, să-l calce în picioare. Ura ce-l cuprinse îl încălzea, nu mai simţea nici frigul nici durerea. Cu paşi repezi se îndreptă spre cel care aruncase bulgărele. Cineva îl strigă pe făptaş, iar acesta alergă spre locul de unde se auzise strigat. Începu să plângă de ciudă…

Se lăsase seara, frigul biciuia trecătorii întârziaţi, iar norii groşi, grei şi negri, începură să cearnă fulgi mari de zăpadă, care se contopeau cu neaua aşternută de dimineaţă.

Băiatul se adăposti lângă o statuie. Îşi duse palmele încrucişate la piept şi le acoperi cu bărbia. Se rezemă cu spatele de soclul statuii. Se aşeză pe pământul îngheţat. Cu capul între palme începu să plângă. Nu mai suporta. Cutia milei, cum îi spunea el, era goală.

Pe când se însera, se milogise pe lângă un domn bine îmbrăcat pentru un ban. Acesta îl îmbrâncise. După ce a căzut jos, l-a lovit cu picioarele şi a râs. Un râs ce semăna cu cel al negriciosul [continuarea în Gazeta SF]

Această povestire a fost citită în şedinţa din 29.06.2012 (Mansarda cu Poveşti); autor George Sauciuc; a citit Ioana Sainiuc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s