Povestea pe care nu o ştie nimeni

Konstantyn Ungureanu Box citind Povestea pe care nu o stie nimeni – foto: George Sauciuc

Aceasta este povestea Genezei, a unei ere de dinainte de timp, pe când Dumnezeu nu avea decât cinci copii. Şi aceşti copii, cei cinci arhangheli, începuseră să se certe şi să-şi dispute Împărăţia Sfântă, deoarece, pentru jocurile lor, Cerul devenise neîncăpător.

Părintele, plictisit de atâta sfadă şi neînţelegere, decise că e timpul ca arhanghelii să-şi întindă aripile şi să ia fiecare în stăpânire o parte a Universului increat. Aşa că Dumnezeu îi adună pe toţi laolaltă şi plin de speranţă, deşi cu părere de rău că-i pierde, îşi luă rămas-bun de la ei. Începea marele lor zbor.

Pentru cel mai mare dintre fii săi  Dumnezeu a zis: “Să fie lumină! “. Şi a fost.  Iar primul născut s-a aruncat precum un fulger din norul divin, pentru a-şi primi moştenirea, iar respiraţia primilor zori de zi l-a învăluit. De atunci numele său e Lucifer, sau “cel care aduce lumina”.

Pentru al doilea dintre copii săi, Dumnezeu a zis: “Să fie o întindere între ape şi ea să despartă apele de ape”. Dumnezeu a numit întinderea “cer” şi i-a dat-o arhanghelului al cărui nume însemna “vindecarea de la Dumnezeu”. Acesta era Rafael, starostele de mai târziu al îngerilor păzitori, cel care avea să călăuzească oamenii pe scara de aer a mântuirii divine.

Dumnezeu a zis apoi: “Să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului, şi să se arate uscatul.” Şi aşa a fost.  Dumnezeu a numit uscatul “pământ”, iar grămada de ape a numit-o “mări”, şi cum acestea aveau să fie nedespărţite pentru eternitate, le-a dat fiilor săi gemeni – arhanghelii Mihail şi Gavril.

Pentru ultimul dintre copii, Dumnezeu a zis “Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte”. Şi pe aceştia i i-a dat lui Uriel, deoarece numele său însemna “Lumina [… continuarea în Gazeta SF]

Această povestire a fost citită în şedinţa din 27.07.2012 (Mansarda cu Poveşti – invitaţi ex-aeque); autor Alexandra Nicolae; a citit Konstantyn Ungureanu Box.

Anunțuri

One thought on “Povestea pe care nu o ştie nimeni

  1. Pingback: Mansarda cu Poveşti la mezanin « Clubul de Initiativă Literară

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s