Mansarda cu Poveşti la mezanin

Participanţi la Mansarda cu Poveşti. Foto: George Sauciuc

A fost şi ediţia din 27 iulie a Cenaclului Mansarda cu Poveşti, organizat de Clubul de Iniţiativă Literară, de data asta nu în mansardă ci în mezanin-ul clubului Music Pub.

În mansardă a avut loc seara de film organizat de Clubul de Iniţiativă Interculturală a Tinerilor din Judeţul Suceava – INTERCOOLT.

Într-adevăr schimbarea locaţiei a avut un semi-efect negativ asupra programului, cu atât mai mult că publicul a fost cu mult mai numerors decât în ediţiile anterioare.

Legat de această ediţie, salutăm participarea membrilor Cenaclului de Literatură şi Artă Tânără – Zidul de Hârtie.

Programul oficial a început cu zece minute întârziere faţă de programul anunţat. Întâlnirea a fost moderată de către George Sauciuc susţinut de Mircea Nanu-Muntean şi Florentin Haidamac.

Lucrările oficiale au început prin lectura încercării de proză gotică a domnişoarei Ilinca Inoana Rusu. Povestirea a fost bunişoară, o încercare care poate fi înbunătăţită, lucru reflectat de către comentariile publicului. Am remarcat motivul lupului atât de drag autoarei.

Tânărul Alexandru Andronic a continuat lucrările cenaclului prin eseul Post-apocalipsul de la Vest la Est, eseu ce va apărea în numărul următor al revistei Gazeta SF.

Mircea Nanu-Muntean a citit varianta adăugită şi revizuită a eseului Călător prin totdeauna.

Aş dori că ambele eseuri au atras atenţia publicului şi au fost îndelung dezbătute.

După eseuri a urmat un moment comic susţinut de către epigramistul Constantin Horbovanu, care a reuşit să aducă râsul şi buna dispoziţie pe feţele participanţilor. Textul care a atras în mod deosebit a fost La început a fost umorul.

Florin Dan Prodan a citit poezia Amintiri din realitate a poetului în devenire Gheorghiţă Antohi.  Acet moment a anunţat cumva momentul invitatului ex-aeque.

Mona-Luisa Grigore a continuat ciclul Jurnalul unei zăpăcite. O lucrare ce a reconfortant asistenţa prin umorul ei.

La momentul invitatului ex-aeque, maestrul Konstantyn Ungureanu-Box a susţinut un act de măestrie actoricească pe opera Povestea pe care nu o ştie nimeni a invitatei noastre Alexandra Niculae. Fantasticul povestirii l-a întâlnit pe iubitorul fantasticului, într-un moment în care toată audienţa a tăcut suprinsă într-un mod deosebit de plăcut, lăsată fiind fără glas. A urmat o pauză care să redea suflul asistenţei.

După pauză, lucrările au continuat cu o încercare ce a pus multe întrebări la nivel filosofic a tinerei Aminah-Brânduşa Tănasă.

Lucrările oficiale ale programului Mansarda cu Poveşti la mezanin s-a încheiat cu lectura povestirii publicate în Gazeta SF  scrisă de către Florentin Haidamac şi anume Gliese.

Reclame

3 thoughts on “Mansarda cu Poveşti la mezanin

  • Ţi-am mai spus, vino cu ele, vino fără ele… Dacă sunt bune sau nu, o să decidem împreună, fiecare din punctul lui de vedere :p
   Şti vorba aceia, dacă nu întrebi răspunsul este nu 😉

   • 1. Niciodată nu am fost bună la recitat sau citit propriile compoziții.
    2. Poate am să vin doar să mă bucut de o seară frumoasă.
    3. Muuuulte felicitări pentru că organizezi/organizați astfel de manifestări, ce în zilele noastre, cred că-s unice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s