Căldură mare mon cher!

Căldură mare mon cher!

Şi asta fără să numărăm gradele cu plus de afară şi din păcate şi din casele noastre. Eferverscenţă literară şi la CIL (ştiţi că este vorba de Clubul de Iniţiativă Literară), atât la Dialoguri cât şi întâmplarea Wolf`s Pack la Suceava – ediţia a II-a.

Daţi-mi voie să mă explic.

Vineri, 24 cuptor 2012, La Fierărie (unde căldura a fost conformă cu data şi cu firma ) ne-am întâlnit să-l celebrăm pe cel mai mare dirijor roman (până astăzi şi sunt convins şi în timpurile viitoare), Sergiu Celibidache (centenar UNESCO).

În prezenţa a vreo cincisprezece spectatori, Paul Mustaţă, şi nu  greşesc dacă spun muzicologul Paul Mustaţă, ne-a delectate cu viaţa şi opera marelui dirijor.

Şi bineînţeles au urmat discuţii (dar nu multe că era vipie).

Se pare că genul acesta de temă a prins, ceea ce ne face să credem că vom continua şi în viitor cu cel puţin tot atât succes.

Şi sâmbătă, 25 a lui cuptor, căldură mare. Cu toate acestea în sediul generos al Bibliotecii Bucovinei I.G. Sbierea, mai precis în sala Elena Greculesei, la orele 13,  câţiva cenaclişti de la CIL au fost gazdele Haitei Lupului, mai precis cenaclul bucureştean Wolf`s Pack.

Colegii noştrii din capitală au deschis şi anul acesta, ca şi anul trecut, întrunirile cenaclului amintit la Suceava. Pe lângă invitaţii din ţară care au venit şi pentru Bucovina Rock Castle, l-am avut între noi pe Lucian Oancea, conducătorul şi intemeitorul acestui cenaclu.

Au citit din lucrăriile proprii Florentin Haidamac şi George Sauciuc. Şi aici, ca şi La Fierărie, în ciuda arşiţei din miezul zilei, discuţiile nu au lipsit.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s