Festivitatea de premiere – a doua strigare

Vineri, 14 septembrie 2012, în tradiţionala locaţie, şi anume Music Pub (str. Mihai Viteazu, Nr. 40, între Policlinică şi C.N. Petru Rareş) s-a desfăşurat o nouă şedinţă a Cenaclului Mansarda cu Poveşti.

Seara a fost începută de către Radu Cataranciuc, care a citit câteva schiţe mai vechi, pline de umor şi ironie. Tot el a revenit cu lectura în ultima parte a programului, cu o schiţă sci-fi. Lucrările citite se pot găsi pe blogul lui.

Mona-Luisa Grigore a continuat seria de povestiri din ciclul Jurnalul unei Zăpăcite. Această nouă creonare a fost echilibrată şi consistentă în umor fin. Sperăm o tipărire.

George Sauciuc a citit un pamflet politic, cu autor necunoscut, recomandat pentru citire de către domnul Constantin Horbovanu care nu a putut ajunge la şedinţă. Textul se poate găsi pe aici.

Domnişoara Ilinca Ioana Rusu a citit din creaţile ei recente, versuri ce vor apărea un viitorul ei volum de poezie.

Vindecătorul cunoscut ca şi Florentin Haidamac a prezentat publicului prezent un fragment din viitoarea povestire policer.

Seara a fost încheiată de ceremonia de premiere (sesiunea a doua) a marilor câştigători ai Concursului de proză scurtă CILout&write – Scoate proza din sertar. Momentul a fost dedicat domnişoarei Elisabeta Maruseac  ce a câştigatMarele Premiu CILout&write (datorită celui mai mare punctaj) şi Premiul Gazeta SF (acordată prozei care avea subiect liric încadrat în ficţiunea speculativă). Lucrarea câştigătoare, Din ploaie, a fost ascultată de către public în lectura autoarei. Despre textul câştigător, preşedintele juriului,  Ioan Alexandru Despinaspunea:

Textul este bine scris, stilul fiind unul îngrijit, iar derapajele lingvistice pur întâmplătoare, însă îi lipseşte climaxul.

Poenari – Stilouri lucrate manual pentru Literatură, câştigat de Clara Căşuneanu a fost ridicat de Elisabeta Maruseac.

Clubul de Iniţiativă Literară mulţumeşte participanţilor şi vă invită la viitoarele acţiuni ce vor fi organizate.

Fotografii pe pagina facebook a Clubului de Iniţiativă Literară sau grupul de facebook.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s