Exploratorii Literaturii de Mâine

exploratoriilitdemaineSă ne ierte prietenul Ştefan Ghidoveanu, pentru parafraza din titlu. Emisiunea Domniei Sale rămîne unică în peisajul sci-fi, cred că nu greşim spunînd mondial. Aici ne referim atât la valoare cât şi la longevitate. Nu putem trece de aceste cuvinte fără să aducem un pios omagiu domnului Dan Ursuleanu, părintele acestei emisiuni.

Clubul de Iniţiativă Literară (Clubul SF Cygnus-Quasar), în parteneriat cu Observatorul Astronomic Suceava  de pe lângă Universitatea Ştefan cel Mare a organizat o nouă întrunire din seria de manifestări Dialoguri ale CIL.

Beneficiind de spaţiul generos oferit, pentru care mulţumim încă odată şi nu în ultimul rând de sărbătorirea doamnelor şi domnişoarelor, lista participanţilor şi a celor care s-au înscris să citească a fost substanţială.
Au citit Radu Cataranciuc (textul poate fi citit aici), Ilinca Ioana Rusu (în afară de lucrarea proprie, a citit şi textele lui Marius Balacon), Mona – Luisa Grigore (cu acest text), Mircea Nanu-Muntean (o parte a textului poate fi citit aici), Florentin Haidamac (cu un fragment de roman), Aminah-Brânduşa Tanasă ce a citit un fragment revizuit al povestirii ei de debut şi  George Sauciuc.

Invitatul special al ediţiei a fost o supriză mai mult decât plăcută. Este vorba de Ana Manon Piţu, care ne-a citit câteva poezii din proaspătul volum de versuri, În marginea umbrei (apărut la ed. Samia – Iaşi, 2013).

Seara a fost încununată de poezia dedicată sărbătoritelor, Îngerul de lângă noi, scrisă şi recitată de Ovidiu Donisă. Puteţi citi poezia aici.

De asemenea a fost anunţată apropiata lansare de carte semnată de Florentin Haidamac, care va avea loc pe 16 martie 2013, ora 14, la Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera, sala Elena Greculesei.

PS: Puteţi vedea fotografii de la eveniment pe pagina de facebook a Clubului de Iniţiativă Literară. Fotografiile sunt semnate de către Ovidiu Donisă şi Constantin Oliviu Sebastian.

Reclame

One thought on “Exploratorii Literaturii de Mâine

  1. Pingback: Cronică a cenaclului… | Mircea Nanu-Muntean

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s